BejelentésShrimpisland
A garnélák szigete.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.


                     Az ideális Shrimpisland


Ide a saját tapasztalataimat szeretném leírni, mellyel sok kezdeti bakit ki lehet hagyni és optimális életet lehet teremteni kedvenceinknek.

A 3 faj tartása között nincs nagy eltérés ezért tapasztalataimat a Red Cherry-n keresztül szeretném bemutatni,kis mértékben kitérve a másik két fajra.


                       Az Akvárium és berendezése

Mérete:

Nem kell nekik nagy hely, mivel igen kis testméretekkel rendelkeznek.Elég lehet egy 20 literes medence berendezése is.

Aljzat: Az aljzatra nem igényesek, de csak sötét aljzaton mutatnak szépen a színeik. Általában fekete bazalt zúzalékot használnak vagy növény táptalajt.

Növények:

Jávai moha:

A legelterjedtebb.Textúrája tökéletes számukra, mert megül benne a kosz és kis mikrolények amiket megesznek róla.  Igénytelen, gyorsan nő és kíváló dekorációs eszköz .Egyetlen igénye, hogy ne hagyjuk elkoszolódni. Csap alatt öblítsük át.Ennek ellenére szinte lehetetlen hozzájutni a boltokban egy kis adaghoz és nagyon drága. Érdemes ismerőstől venni vagy különböző internetes oldalakon kutakodni érte, itt még nem horror az ára.

Úszó májmoha,

Karácsony moha,

Spiky moha,

Flame moss- láng moha és még számos faj.

Kicsit igényesebbek, de szebbek, más a textúrájuk, mint a jávaié,lassan nőnek nagyon. Hozzájuk kizárólag kéz alatt jutunk vagy egyetlen boltban, de ott horror az áruk.

Egyéb növények, melyeket szeretnek:

Kagylótutaj - lágyít, erősen tisztít

Törékeny hínár

Fodros vizikalász

Indiai vizicsillag - lágyít, erősen tisztít

Hemiantus Micranthemiodes

Hőmérséklet:

A  24 fok körüli az optimális, de elég tág a tűréshatáruk.


Vízparaméterek:

Sima csapvízben tarthatók gond nélkül, de szebbek, szaporábbak lágyabb vízben. Ideális a 7-8 Nk körüli víz. Én, ha tehetem esővizet használok keverve csap vízzel. A nitrit, nitrát értékek ne legyenek magasak , mert ez pusztulást okoz valamint a réz tartalmú gyógyszerek, túl sok tápsó is végzetes lehet.

Nagyon fontos a heti 40 % körüli vízcsere, ez elengedhetetlen legfőképpen a Sakura és Yellow Fire esetében másképp könnyen kipusztulhat az állományunk. Én használok  egy kifejezetten rákos akváriumokba való cseppet is ami előkészíti a vizet.


Szűrés:

Általában szivacsszűrő légpumpáról, mert ezen esznek is és az újszülött garnélákat nem szívja be a szűrő. Lehet motoros és külső szűrő is , de itt rakni kell rá harisnyát, hogy ne legyen a piciknek baja.


Világítás:

Nem szeretik a túl erős fényt.

Úszó növény ajánlott.


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!